LAURA BERGSØE  I  CABINETMAKER

Laura Bergsøe har svendebrev fra Rud. Rasmussen snedkerier.

I dag har hun hænderne dybt nede i den danske møbel-arv idet hun restaurerer antikviteter og danske møbelklassikere. Ud over private tæller den faste kundekreds en omfattende reference-liste, der kan ses på hjemmeside: laurabergsoe.dk
At kende historikken i dansk design og møbelhåndværk til bunds er for Laura et fantastisk værktøj for fremstillingen hendes egne værker.

”Fra allerførste dag som lærling var jeg solgt! Min fascination af træ var og er uendelig.
I kælderen hos Rud. Rasmussen snedkerier lå deres trælager, og det var et skatkammer uden lige. Det har udviklet sig og i dag har jeg træpushere fra nær og fjern der kontakter mig når noget særligt træ viser sig, det kan komme fra Tyskland, Afrika, Norge eller Danmark ect. Det helt særlige træ rejser jeg gerne langt for at besigtige. Når jeg arbejder med historisk træ er det dendoreret, dvs. at tidsfaktoren er sikret.

I mine værker arbejder jeg med fragmenter af natur. Form og tidsfaktor gør sig gældende og træets åre får lov til at oprulle historier det har været vidne til, på den måde tolkes en historie ind i fladen. At fladerne vækker en taktil nysgerrighed hos beskuren, er et af mine vigtigeste pejlemærker, værkerne skal røres for at forstås.
At lave møbler med historisk betydning for brugeren, er tillige et forsøg på at modarbejde vores ”brug og smid væk” kultur.

 

Share This